“Snow midnight…”

korg polysix
Mijn toenmalige Korg Polysix (later verkocht).

Deze opname is op 8 januari 1995 gemaakt met enkel een Korg Polysix en twee cassettedecks. De opname is in twee sessies gemaakt, beide live gespeeld; het tweede gelijk meegemixt bij het overnemen van de eerste. Niets loopt dus synchroon, want vaak was het gokken waar ongeveer een bepaalde melodie zou uitkomen, maar toch is het een bijzonder geheel van ongeveer 9 minuten geworden.

Nu mijn cassettedeck (een Teac A-800 uit 1978) door mijn vader (dank!!) weer gerehabiliteerd is, kon ik de opname eindelijk, via de Edirol R-1, overzetten naar de PC. Veel plezier met deze op dit moment precies 13 jaar oude opname!

NB: vlak voor het zachte eindgedeelte is goed te horen dat 1 van de 6 oscillatoren van de Polysix stuk is; filter en Resonance daarvan werken niet goed. Later is dat gerepareerd, maar het ritmische effect dat erdoor ontstaat is grappig!
NB2: de opname is iets overstuurd maar dat is bij het opnemen al gebeurd…
NB3: het is een mono-opname.

BijlageGrootte
snow.m3u72 bytes

Comments

Huddie:

Later verkocht? Arghhh!

Maar oke, wanneer ga je ons verbleiden met meer electronische (computer) composities? Knipoog

Groeten, H

Edward:

Jammer, ik ben erg nieuwsgierig hoe de Polysix klinkt maar ik krijg het geluidsbestand niet geopend. Het is een soort afspeellijst (m3u).

wilbert:

De audio is in Ogg Vorbis formaat, dat niet door alle afspeelprogramma’s wordt ondersteund. VLC mediaplayer werkt perfect! Klik hierboven op Audio en zie de info in de rechterkolom Smiling