Petitie tegen geldverspilling bij het Europees Parlement

Dit mailtje kreeg ik vandaag van een bekende en ik denk dat het wel een zinnige actie is:

Zoals de meeste mensen bekend bestaat binnen het Europees Parlement een ingeburgerd gebruik als gevolg waarvan één maal per maand het volledige Europese Parlement met alle medewerkers en een bijna complete kantoorinventaris voor enkele dagen verhuist van Brussel naar Straatsburg. De enige reden hierachter is dat Frankrijk dit zo graag wil. 99% van de rekening - op jaarbasis ongeveer 200 miljoen euro - wordt toch betaald door de andere aangesloten landen.

Thans hebben een aantal Europarlementsleden van verschillende partijen en uit verschillende landen een actie op touw gezet om aan deze belachelijke geldverspilling een eind te maken. Zij hebben hiervoor één miljoen handtekeningen nodig zodat dit onderwerp op de agenda van de Europese commissie kan worden gezet. Binnen enkele dagen zijn er een 120.000 handtekeningen binnen maar dit moeten er dus één miljoen worden.

Surf daarom naar www.oneseat.eu en zet je handtekening zodat we met zijn allen een eind maken aan deze waanzinnige geldverspilling!