Audio/Muziek

Nederlandstalig LilyPond forum

Een gloednieuw, Nederlandstalig forum voor gebruikers van het muzieknotatieprogramma LilyPond.

VLC Media Player

De VLC Media Player is beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen, en speelt een zeer groot aantal audio- en video-formaten.

Verder kun je VideoLAN ook gebruiken als streaming server voor audio en video in je hele huis of zelfs over het Internet.

Via skins kun je het uiterlijk helemaal aan je smaak aanpassen.

LilyPond

Een researchproject met als doel de beste geautomatiseerde muzieknotatie-layout die er is. En een magnifiek, concreet softwareproduct van zeer hoge kwaliteit, waarvan de muzieknotatie-uitvoer die van de meeste commerciële pakketten moeiteloos verslaat.

Zit je in programma’s als Finale vaak zelf te priegelen om de nootjes en andere dingen precies daar te krijgen waar je ze hebben wilt, LilyPond gebruikt intelligente algoritmen en de rekenkracht van de computer om juist dat te automatiseren.

Jij voert de noten in, LilyPond zet ze op de goede plek. Op de website is heel veel informatie te lezen over alle finesses van muzieknotatie en hoe LilyPond dat allemaal aanpakt. Je moet even de schrijfwijze leren, maar uiteindelijk spaart het werk uit.

Lilypond is vrije software: gratis te downloaden en de broncode is ook beschikbaar.

Audacity

Audacity is een handige meersporeneditor voor geluidsbestanden zoals WAV, MP3 en OGG. Het opent met het grootste gemak 24-bits WAV-bestanden van meer dan een uur lang. Je kunt tot 16 sporen opnemen, afhankelijk van je geluidskaart al dan niet tegelijk, maar het is ook eenvoudig om gewoon stereo-opnamen te maken, knippen, monteren, met effecten bewerken, etc. Heel handig is dat je volume-envelopes over de audiodata heen kunt leggen zonder dat de data verandert.

Syndicate content