Office

PDFCreator

Is het aanmaken van PDF-bestanden onder Linux en MacOS X de gewoonste zaak van de wereld, onder MS-Windows is deze functionaliteit slechts voorbehouden aan enkele applicaties (zoals bijvoorbeeld OpenOffice.org, dat het exporteren naar PDF standaard ondersteunt).

Met PDFCreator heeft u een gratis en goed werkend stuk vrije software in huis dat zich in MS-Windows als een printer voordoet. Zodoende kunt u vanuit elk programma dat kan printen PDF-bestanden aanmaken. De bestanden zijn ook zeer compact en werken goed in de diverse PDF-readers.

Scribus

Scribus

Scribus is een professioneel programma om PDF-documenten op drukwerkkwaliteit mee te maken, zoals tijdschriften, nieuwsbrieven en presentaties. De meegeleverde sjablonen helpen je snel op de rails. Er zijn uitgebreide mogelijkheden op het gebied van kleurmanagement, lettertypen, kerning, tekenmogelijkheden en importmogelijkheden, etc.

Het programma is begonnen als een project voor Linux, maar sinds versie 1.3.0 word

OpenOffice.org

Heb je een illegaal gekopiëerde versie van MS Office op je PC staan? Gooi die er dan direct af en download OpenOffice.org.

Dit is een compleet en krachtig pakket met een tekstverwerker (Writer), rekenblad (Calc), presentatieprogramma (Impress) en een vector-georiënteerd tekenprogramma (Draw). Je kunt gewoon documenten uit Word en andere MS-programma’s openen. Dat is de verdienste van de programmeurs van OpenOffice.org, want Microsoft heeft haar bestandsformaten niet gedocumenteerd. Zelfs verschillende versies van Word hebben moeite met elkaars bestanden.

Syndicate content